miercuri, 20 iunie 2018

Eticheta la cafea, reguli simple de bune maniere


Știu, adorăm să bem cafeaua! Fie că este vorba de cafeaua rapidă de dimineață sau o întălnire cu prietenele, moment în care citim ziarul sau discutăm ultimile noutăți, cafeaua reprezintă pentru toate dintre noi clipa de relaxare.

Sunt sigură că până acum ți-ai format deja o adevărată rutină în ceea ce privește băutul cafelei. Știi tot timpul cum îți place și mai ales unde este cea mai bună cafea din oraș. 
Dar știi cu adevărat regulile de etichetă?

Da! O Doamnă se poartă oricând elegant și desigur, există câteva reguli stabilite pentru servitul cafelei.

Dacă ne-am invitat prietenele în vizită la o cafea trebuie să avem grijă să  pregătim o cafea de calitate, de preferat proaspăt măcinată și bineînțeles proaspăt preparată. 
Servim cafeaua doar în cănile de cafea și ținem cont de ora de servire. În cazul în care întâlnirea este spre sfârșitul zilei cafeau se va servi în ceștile mai mici numite demitasse, specifice espresso-ului, alături de lingurița lor.

 Vom face asta pentru a evita servirea unei cantități prea mare de cafea invitatelor seara. Este acceptat să oferim alături de cafea biscuiți sau alte mici gustări.

Să trecem acum la cum este efectiv corect să consumăm acest elixir al energiei.

În cazul în care adăugăm lapte avem grijă să turnăm fără a stropi fața de masă sau a încărca prea mult cana. Dacă dorim să oferim și altcuiva de la masă vom întoarce cana de lapte cu toarta către cealaltă persoană, astfel încât să poată apuca cu ușurintă.

Zahărul se adaugă în cană cu lingurița sau cleștele de zahăr, întodeauna se amestecă încet cu mișcări de înainte-înapoi, nu învârtim lingurița în cană. Lingurița nu se lasă în cană, se așează pe farfurie.

Pentru a ridica ceașca de cafea o să apucăm toarta între arătător și degetul mare și pentru echilibru aceasta se va sprijini pe degetul mijlociu.Nu ridicăm degetul mic în sus și nu ne aplecăm în jos pentru a servi, ridicăm cana la nivelul buzelor. Nu suflăm peste cafea, vom aștepta puțin să se răcească și vom gusta în liniște.
Dacă la masă sunt serviți biscuiți nu îi introducem în cană, aceștia se consumă la sfârșit după ce am terminat de băut cafeaua.

O Lady savurează tot timpul cafeaua cu eleganță.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu