joi, 23 august 2018

De ce este important să evoluăm?
   

   Când schimbarea este evoluție ?Schimbarea este evoluție atunci când ai învățat să iei decizii mai bune, să te ferești de situații stănjenitoare, să eviți discuții nepotrivite, ai un aspect și o gândire curată.

Este important să nu confundăm schimbarea profundă cu cea superficială a garderobei, a stilului vestimentar. Nu despre cea din urmă vorbim acum, și nu  ea reprezintă în niciun caz evoluție.

Este benefică și de dorit schimbarea care ne face să creștem, să ne îmbunătățim caracterul, să fim oameni stabili și de încredere. Este cea mai dificilă și greu de obținut și nu se petrece în câteva zile, săptămâni sau luni. Reprezintă fără îndoială o muncă continuă de informare, educare și introspecție.

O muncă care pe o bază bună construiește cu siguranță un om de succes.  Un om capabil să facă față situațiilor de care se lovește, pentru că este un om care nu se teme de schimbare, care evoluează și care fără prejudiciu va găsi soluția și resursele să iasă victorios din orice încercare.

Concret, schimbarea este evoluție atunci când: am învățat să vorbim frumos și vorbele sunt încununate cu acțiuni pe măsura lor. Când ne-am îmbunătățit cunoștințele generale, când am învățat că este important să fim politicoși, cănd știm să ne impunem dar cu grijă și cuvinte alese. Când experiențele dureroase ne-au marcat dar nu ne-au doborât, când succesul nu ne-a înfumurat.

Și acum, să revenim la prima noastră întrebare: De ce este important să evoluăm?
În cazul nostru când vorbim despre evoluție facem referire la dezvoltarea personală.
 Este important să investim în noi și să ne îmbunătățim.  
   Pentru că doar prin noi trăim. Calitatea vieții noastre ține cu siguranță de suma găndurilor și deciziilor noastre. 
   Pentru o viață mai bună, mai fericită este important să evoluăm. Să învățăm lucruri noi mereu, să ne îmbogățim viața cu experiențe noi, 
                                                            să trăim din plin; activi, prezenți, fericiți.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu